БНРкадър: , БулфотоДъждовното време, почивният ден и големият християнски празник Успение

...
БНРкадър: , БулфотоДъждовното време, почивният ден и големият християнски празник Успение
Коментари Харесай

Отровното трио: Малобройният протест няма да отслаби енергията

БНР

кадър: , Булфото

Дъждовното време, почивният ден и огромният християнски празник Успение Богородично. По този метод " отровното трио " оправда малобройния митинг в София. Според тях това няма да отслаби силата на антиправителствените демонстрации.

Блокадите на основни кръстовища в столицата остават една от главните форми на митинг. Затворени за придвижване са регионът сред Министерския съвет и Президентството и кръстовищата на Орлов мост и при Ректората на Софийския университет.

Протестиращите възпламениха свещ поради празника Голяма Богородица.

 

Демонстрантите не одобряват предложенията за рестарт на страната, оповестени от премиера, и са решени да продължат с блокадите, до момента в който настояванията за оставките на държавното управление и на основния прокурор не бъдат задоволени. По думите им грешките на властта поддържат духа на протестните демонстрации:

" Не може Бойко Борисов, който 11 години ръководи страната с това задкулисие, той тъкмо да желае да трансформира страната. Това ми се коства като насмешка " ;

" Не може по този начин да се продължава, скоро ще останат без гласоподаватели, нашето потомство си отива, не се ли даде късмет на младите генерации да живеят в естествена страна, нещата стават безнадеждни ".

Словесни пререкания сред стачкуващи и минувачи

Напрежение породи сред протестиращите и гражданка, която изрази недоволството си против продължаващите към този момент 38-и ден антиправителствени митинги.

Противничката на блокадите в центъра на столицата мина през протестната проява на площад " Независимост " и разгневи протестиращите, изразявайки мнение, че те са платени, а дейностите им основават големи усложнения в напредването из централната градска част.

До конфликти не се стигна, а борбата остана на равнище словесни пререкания.

" В интервал на пандемия и икономическа рецесия не би трябвало да се клати страната. Да не блокират кръстовища, да можем да вървим обикновено на работа. Не ги поддържам, тъй като са платени, аз знам кой им заплаща - съветските служби, които стоят зад Божков и Радев ". 

На Орлов мост са се появили провокатори, само че протестиращите подчертаха, че това няма да ги откаже.

" Не съм склонен с тези блокади. Това е центърът на София, това е знаково място. Не може да има скара, химически тоалетни, кофи за отпадък на Орлов мост ", сподели един от несъгласните с блокадата на кръстовището на Орлов мост.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР